A fokhagyma kitűnő természetes orvosságnak bizonyul, mondjuk az isiászos fájdalmak ellen. Tartós alkalmazásával minden káros következmény nélkül sikerül megszüntetni a lábizzadást.
Kevesen ismerjük a fokhagymatejet!
A fokhagymatej főve vagy nyersen egyaránt fogyasztható.
Nyers állapotban azonban hatékonyabb. Főzéshez csak az átható fokhagymás lehelet csökkentése céljából folyamodjunk. Egyébként a főtt fokhagymatej is kedvező hatású.
A tej elkészítéséhez előbb péppé kell dolgozni a fokhagymát.
Könnyen kezelhető, ügyes kis eszközök kaphatók ma már, melyek segítségével egy mozdulattal apróra zúzható a fokhagymagerezd. A fokhagymatörő a akár természetgyógyászati boltokban, akár háztartási eszközöket árusító boltokban is kapható.
A nyers fokhagymatej készítése
A fokhagymapépet a nyers tejbe keverjük ⇒ Az így nyert folyadékot ebben a formában fogyasztjuk. – Mint már említettük a fokhagymát meg ís lehet főzni a tejben.
Jelentősebb eredmény eléréséhez naponta legalább 3 dl fokhagymatejet kell elfogyasztani.
A reagálás teljesen egyéni és az eredmények is egyénenként változók:
Heves isiászos fájdalmak esetén ezt a nagyon egyszerű gyógyszert ajánlhatjuk. A páciens adottságaitól függően a legjobb eredmények hangyasavval, csontkovácseljárással vagy fokhagymatejjel érhetők el.
És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?