8 leggyakoribb téma

5 pontban a savanyított (fermentált) tejtermékek fogyasztásáról

623
HOZZÁSZÓLÁS:

1.) A legtöbb gyermek gyomra csak a születése utáni hetedik (lányok), nyolcadik (fiúk) életévéig állít elő egy rennin nevű enzimet.

Ez az enzim alvasztja meg a tejet, ezzel segítve az emésztést. Akinek a szervezete nem termel rennint, allergiás lesz a tejre.

2.) A rennint nélkülöző, tejallergiások szervezet jobban tolerálja a savanyított tejeket.

3.) A tej több tulajdonsága is megváltozik a savanyítás során, pl.:

  • a tejcukor tejsavvá alakul,
  • a kazein bomlani kezd.

4.) Egyesek nem bírják a tejcukrot, különösen, ha hagyományaik között nem szerepel a tejfogyasztás, de a savanyított tej emésztése már nekik sem okoz problémát (noha az intoleranciának más oka is lehet).

5.) Amennyiben a nagyobb gyermekeknek és felnőtteknek mindezek ellenére tejre van szükségük, csaknem minden esetben azt javasoljuk, hogy fermentált és savanyított, nyers tejtermékeket fogyasszanak. Ott, ahol a tejtermék hagyományosan az étrend jelentős tényezője volt, mint például Észak-Európában, az emberek jobban bírják a tejtermékeket.

623
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

211
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]